Apocalyptican keikasta on palauduttu. Melkeen! Keikka oli niin hieno että maailman kaikki ylistyssanat ei edes riitä kuvailemaan sitä! Onneks on kuvia paljon ja muutama videopätkä. mm Nothing else matters kokonaisuudessaan! Taustalla vain kuuluu aika selvästi Suomalaisen poikakuoron ulvonta:) eli suomalaisista keikalle meitä lähti minä, Jarkko ja Aki! Ja kyllä oli kova yritys jokaisella hiljaisella hetkellä huudella Suomalaisille tuttuja sanoja! Kerran kuulu yleisöstä vastaus meidän huutoon mutta luultiin vaan että se on joku meksikaani joka osaa yhden suomalaisen voimasanan ja toisteli sitä vaan meidän perässä! Mut keikan päätyttyä sitte törmättiin hyvinki suomalaiseen Teroon joka sano olevansa tämä takaisin huutelija! siinä sitte juteltiin ja selvis että se on ollu täällä 5 vuotta töissä ja on mm. Kopparbergin virallinen maahantuoja Meksikossa! Eli sitä kautta varmaan saa taas hieman maistiaista skandinaavisesta elämäntavasta täälläkin!:) Ja muutenki kiva tavata joku joka tosiaan tietää paikat Monterreyssa ja muutenki Meksikossa! Niin ja se backstage juttu sitte meni niin että bändin pojat oli vasta saapunu maahan ja kärsivät armottomasta aikaerosta ja väsymyksestä, mut jos olisivat olleet juhlatuulella oltais vissiin oltu kovinkin tervetulleita bäkkärille:) Eli käännetään siis hieman veistä haavassa! Tämä kaikki siis selvisi kun Tero on yhden bändin jäsenen kaverin kaveri ja kävi juttelemassa sitte niille josko ois backstage kutsunu mut nyt meni once in a lifetime tilaisuus ohi harmittavan läheltä! Mutta murheeseen ei todellakaan ollu syytä vajota sillä keikka oli niin mahtava ja Mehikaani yleisö oli mukana aivan uskomattomalla tavalla. Harvoin tämmöstä meininkiä näkee Suomessa!

Sitten muihin aiheisiin! Sunnuntai oli myös aivan huippupäivä. Lämpöä hyvinki runsaasti oisko +28 ollu. Ja kello 5 aikaan tuli Super Bowl suoraan tv:stä! Ja sitten jos ja kun joku lukijoista ei tiedä mikä on Super Bowl ni rohkeasti vain kysymään lähimmältä miespuoliselta henkilöltä ni eiköhän se vastaus tule! No päätettiin siinä ennen Super Bowlia grillailla hieman Meksikolaiseen tapaan toisen Suomaispoppoon kämpällä. Mukana alunperin eli kutsuttana oli me suomalaiset 5 kappaletta sekä meidän kämppiksiä ja muutama muu kaveri. eli jotain kymmenelle ihmiselle oli suunniteltu murkinat. No totta kai Mehikaanien tapaan viidakkorumpu vie sanaa eteenpäin ja tais parhaimmillaan takapihalla olla 30 ihmistä! Eipä siinä mitään, huippua kyllä oli! niin ja vielä illalla 9 aikaan pysty olla shortseilla ja t-paidalla. Ihan hyvin näin Helmikuun pakkasilla ;)

Ja semmonen tähän väliin et en saa enää toimimaan tuota kuvaosiota tuolla että sinne ei näillä näkymin tuu lisää kuvia. Jos en keksi jotain miten saa sen toimimaan. Jos kaivais sisäisen nörttinsä jotenkain tuolta syvyyksistä! Mut kuvia on muissa lähteissä netin suuressa maailmassa! Eli sillä sivustolla missä kaikki ovat eli sieltä voi rohkeasti kuvia katsoa! Jos joku ei niitä löydä tai tajua yhtään mistä sivustosta puhun ni laittakaa vaikka kysymystä kommentteihin ni opastan eteenpäin. Hei ja muutenkin laittakaapas kaikki jotka näitä jorinoita lukevat ni kommentti nimen/nimimerkin kera tähän kirjotukseen ni tietää et mitä kaikkea tohtii kirjotella:) No ei vaineskaan, minähän kirjotan aina kaiken enkä mitään jätä salaiseksi:) Mut kiva ois kyllä tietää että kuka Suomessa tahi muualla maailmassa kannattaa omalla kanssaolemuksellaan tätä matkaa! Niin ja tarkotan oikeesti et kaikki. Myös ne jotka salaa käyvät lukemassa eivätkä ilman tätä kehotusta itseään ilmiantaisi. Toisen elämän vakoilu on ihan ok:) Vaikka itsehän en sitä tietenkään harrasta:)

Ja idean seuraavaan kappaleeseen sain hyvältä ystävältäni. Kiitos siis hänelle sinne liian kauas!

Eli kirjoitus sisältää tähän astisia havaintojani Meksikon hyvistä ja huonoista puolista. Ja totta kai jonkinlaisena vertailupohjana täytyy käyttää Suomea koska aina täytyy verrata asioita!

+Lämmin sää! Ei varmaan tarvi selittää enempää:)

+Ruoka. Mahtavaa. Aivan rakastunu siihen. Enkä tarkoita nyt etten tykkäis ruuasta Suomessa mutta silti tämä sopii vielä paremmin mun makuhermoille.

+Hintataso. Ruokaa saa marketista niin naurettavaan hintaan että.. Ja tulee sitä kyllä sitten enemmän sieltä kannettuakin:) Ei oo muuten puntarilla tullu käytyä. Pitäis varmaan käydä:) Hintatasoon lisäten vielä että taksilla ajaminen on aika herkkua täällä. Näillä hinnoilla vois ajaa vaikka ympyrää pari tuntia jos semmonen nyt jotakuta huvittaa!

-Kielitaito. Kun poistuu yliopiston alueelta ei englannilla pärjää hyväksyttävästi. Ihmiset ei osaa englantia ja joskus tuntuu et ne ketkä osaavat eivät edes halua puhua sitä.

-Perusasioiden toimimattomuus. Esim. suihkusta ei tule aina lämmintä vettä eikä aina edes vettä ollenkaan. Vessa ei aina vedä. Netti ei toimi läheskään aina, eikä ainakaan niinku haluais! Ja eräänä päivänä tulin futistreeneistä ja mikään näistä ei toiminu ni kyllä sillon tuntu et mitä sitä taas täällä tekee!

Ja tätä viimeistä en osaa oiken laittaa kumpaankaan kategoriaan kun se on molempia! Eli ihmisten ajantaju ja järjetön myöhästely aina jokaisesta sovitusta tapaamisesta! Jos joku on on luvannut tulla hakemaan sua baariin vaikka kello 22. Kello on ihan varmasti yli yksitoista ja istuit vieläkin sohvalla odottamassa. anekdoottina tähän tarina viime sunnutai aamusta. Meillä oli joukkueen kanssa peli aamulla kello 9. Peli oli jossain vähän kauempana about 30min autolla. Eräs pelaajista lupas tulla hakemaan mua noin 7 aikaan. Olin varautunu siihen että tuskin ennen puolta tulee kuitenkaan. Mutta toivottavasti pian sen jälkeen sillä hieman kiire vois tulla peliin koska itse kuskikaan ei tiennyt kentän sijaintia. Kellon näyttäessä 7.35 kaveri soittaa ja sanoo et tulee 15min päästä. Lopulta auto kaarsi veireeni 8.04:) Niin ja loppujen lopuksi etsittiin kenttää niin että oltiin perillä vähän yli 9:) Eli Suomalaiselle on opettelemista tässä systeemissä mutta tavallaan se on silti niin rentoa ja huoletonta! Eli täytyy tästä tavasta vähän tykätäkkin:)

Niin ja eilen tuli vastaan se mitä on kovin odotettukin! Ensimmäinen ihanainen torakka käveli kämpän lattialla! Ne ei muuten kovin helpolla kuole:)

Seuraavaan kertaan!