Kuninkaan mies maailman laidalla. Toni the Ahtaaja. Bussiviihdettä viihtyisässä bussissa. 24/7 kiinni?! Pronssipatsasta rakentamassa. Hay no cuartos. sleeping dictionary. Cafe con leche on kaunis väri. 7 tähden hotelli/palatsi.

Olen ollut aina sitä mieltä että hyvä otsikko ja tapa millä jutun aloittaa voi pelastaa huononkin jutun. No en osannut päättää mitä otsikkoa näistä monista vaihtoehdoista käyttäisin ni ajattelin sitten laittaa kaikki esille. Kaikissa näissä on takanaan oma tarinansa Jukatanin kiertueen varrelta. Ja koska en osannut päättää otsikkoa mistä lähtisin kertomaan juttua haluaisinkin että te lukijaystäväni äänestäisitte mielestänne parhaan otsikon ja sen jälkeen saatan ehkä kertoa myös jutun tämän otsikon takaa! Ehkä...

Laitettakoon tähän alkuun vielä kokonaisreittimme matkalta. 11. päivä lento Monterreysta Meridaan josta bussi Chichen itzaan ja sieltä illalla Tulumiin. Tulumissa muistaakseni 11.-14. päivä. 14.-19 Play del Carmen ja 19.-26. Cancun ja sieltä lento takaisin Meksikon kotikonnuille! 

Sitten jatkan kertomusta siitä mihin viimeksi jäin. Play del Carmenin yöhön taisin viimeksi suunnistaa ja kyllä täytyy sanoa että jos jonkun lomakohteen valitsisin tähänastisista vierailukohteisestani ni kyllä Play del carmen vie voiton! Siellä on kaikkea mahdollista ja lähekkäin toisiaan. Tai ainakin kaikki mitä minä haluan lomaltani! Hotellista ranta oli 100m päässä. Yökerhot siinä vieressä rannan tuntumassa merinäköalalla sekä lukemattomat rihkamaostos mahdollisuudet rantakadulla! 100m säteellä kaikki mitä haluaa! Cancun sen sijaan oli aikamoinen pettymys! Hotelleja toisen perään ja koko paikka täynnä humalaisia College-ikäisiä amerikkalaisia!! Heillä kun myös oli tuo kevätloma päällänsä samaan aikaan. Humalaiset amerikaanit isukin luottokortilla viikko latinalaisen amerikan suurimmassa bilekeskuksessa. Ei niin hyvä yhdistelmä, uskokaa pois!! No kyllä sitä pari Suomijunttia vielä sekaan mahtui!:)

Tuossa oli suurista kokemuksista ja uusista näkemyksistä maailman tiivistetyin versio. Mutta on niin vaikea selittää kaikkea sitä mitä tuolla näki sinne Suomeen asti sillä sitä ei vain voi lumen keskellä hahmottaa. Facebookista löytyy nyt sitten uusia kuvia ja niiden kautta toivottavasti pääsette edes vähän tunnelmaan mukaan. Mitään en toivo niin paljon kuin sitä että sanani riittäisivät kertomaan sitä mitä tuolla tunsin ja näin. Suureksi pettymyksekseni se vain ei ole mahdollista. Toivottavasti koette joskus itse nuo maisemat. Suosittelen suuresti play del carmenia ja Tulumia! Aivan mahtavia paikkoja! Lisäksi kuulimme todella hyvää puhuttavan paikasta nimeltä Puerto Morelos vaikka sinne itse emme valitettavati ehtineetkään!

Kokonaisuudessaan matka oli loistava ja todellakin tekemisen arvoinen! Kuvia matkasta on kaiken kaikkiaan noin 300 ja muutama videopätkä. Eräästä bussimatkasta ainakin on hyvin huvittava video! Mutta kaikki kuvat myös sensuroidut ovat nähtävissä sitten kun tulen kotiin! Niin ja rusketus alkaa olla sitä luokkaa että Meksikaanien kanssa voi jo alkaa vertailla ihonväritystä!:)

Paluu arkeen on sujunut univelkoja pois nukkuessa ja Espanjaa opetellessa! Eilen tuli taas semmonen välähdys päähän että taas nousi espanjan kielen taito yhdellä asteella! Koska eilen taas kerran yksissä pippaloissa ollessani puhuin noin 80% illasta Espanjaa! Sen lisäksi 1% Suomea ja loppuaika Englantia! Eli tällä perusteella taitaa tuo Suomen kielen taito unohtua kokonaan kesään mennessä!:) No ei taida olla mahdollista, mutta siltikin hyvin tyytyväinen olen tämän hetkiseen kielen oppimiseeni!

Tällainen matkaselostus tähän väliin, tämän jälkeen yritän löytää täältä seikkailuja jotta saan jotain kirjoitettavaa! Näkemisiin!