Otsikossa on tahanastinen sotasaalis reissultamme! Ne ovat loydettyja, lahjoja tai sattumusten kautta meille joutuneita tavaroita. Tarinat noiden takana ovat niin uskomattomia etta niita ei pysty tassa edes alkaa kertomaan. Voin sitten Suomessa sopivassa tilanteessa yleison valtavasta pyynnosta toimia satusetana ja kertoa tarinat noiden esineiden takaa. Sopivia tilanteita olisivat esim. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien iltanuotio tai vaikka provinssirockin aamunuotio!

Tahan astinen matkamme on johtanut meidat Meridan-Chiczen itzan-Tulumin kautta nykyiseen olinpaikkaamme Play del carmeniin. Meridassa tuli oltua vain puolikas paiva koska tuntui etta se kaupunki oli nopeasti nahty. Oleskelimme siella vain aikavalin lentokoneen laskeutumisesta bussin lahtemiseen kohti Chiczen itzaa. Tunnetuin asia Meridassa on Maya-intiaanien kasintekemat riippumatot ja semmoinen sielta sitten tarttui itsellekin matkaan! Suomen kesa makoillen riippumatossa jossa itsessaan on salaista hyttysten karkoitusainetta. Bueno! Kesalla saa sitten tulla kaikki halukkaat testaamaan sita! Seuraavana vuorossa oli Chiczen itzan valtavat pyramidit! Mutta teidan pitaa nahda ottamani kuvat paikasta ennenkuin voin kertoa siita mitaan. Tavallaan kuvat itsessaan kertovat paikasta kaiken mutta ehka matkan jalkeen voin parilla sanalla tukea kuvien tarinaa! Naista maisemista syoksyttiin Tulumiin. Ensimmainen paiva harrastettiin pelkkaa rannalla makoilua ja biitsit tuolla on jotain aivan mahtavaa. Kaikki on niin rauhallista ja tyynta esim. verrattuna Play del carmeniin jossa talla hetkella makoilen tuhansien turistien keskella. Play del carmenissa tuntuu kuin hautautuisi tahan suureen ihmismassaan jossa sinua kohdellaan yhtena turisteista. Tulumissa sentaan oli tilaa ja rauhaa ajatella ja siella todella mieli lepasi. Mutta silti Tulumin parasta oli pyramidit ja rauniot. Rauniot olivat huomattavasti pienemmat kuin Chiczen itzassa mutta niiden sijainti teki niista jopa vaikuttavammat. Rauniot olivat osittain rannalla ja osittain kallioilla. Rauniot, hiekkaranta, vaaleansininen meri. Todella vaikuttavaa! Mutta tamankin naette kuvista sitten joskus myohemmin!

Tallaisen valikertomuksen ajattelin tahan valiin teille laittaa. Mutta nyt Playan yohon! Parjailkaa! Terveisia aiskalle, iskalle, systerille, Tommille ja koko Puumalan loisteliaalle kylalle ja tottakai Kapy-Oosilleki kun ette meihin oikeasti kuulu!